Bejelentkezés

Kosár

 x 

A kosár üres

A hálóvető és a hálófolyadék:

Pókember fegyverzetének legfontosabb darabját, a saját maga által feltalált hálóvetői képezik. Pókember mindkét csuklóján egy-egy kilövőszerkezetet visel, amelyekből magas nyomáson képes hálófolyadékot kilövellni.

Hálófolyadék:

Az öklein kívül Pókember egyetlen fegyvere a hálóvető. A csuklójára szerelt szerkezetből magas nyomáson, ebony sugar ban különleges hálófolyadékot lő ki. A hálófolyadék pontos összetétele egyelőre ismeretlen, de biztos, hogy a nejlonnal rokon. A folyadék, nyomásra olvadó anyag (gyakorlatilag szilárd halmazállaputú, amíg erős nyomás folyadékká nem alakítja). A hálóvetőből való kilövés után, a levegővel érintkezve a folyadék ismét megszilárdul, és hosszúláncú polimer makromolekulákba rendeződik. Az így nyert anyag rostjai rendkívül erősek és rugalmasak. A folyadék tapadó képessége különlegesen nagy, a kilövés után, a levegő hatására rohamosan csökken. (Levegővel nem érintkezve, pl. a hálófolyadékpatronokban ragacsosságát korlátlan ideig megőrzi.) A szilárd rostokat a levegő bizonyos gázai, amelyeket az anyag magába szív, körül-belül két órával a kilövés után felbontják, így a háló elporlad.

A szerkezet és a szövőszemölcs:

A hálóvető azért nem dugul el, mert a szilárd anyag hirtelen alakul nyomás hatására folyadékká, és mert abban a pillanatban, mikor ismét szilárd halmazállapotúvá válik, az anyaga még nem ragacsos. A szövőszemölcs szerkezet rozsdamentes acélból van; kivéve a turbinát, amely egy teflontömbből, és annak felfüggesztését, amely borostyánkőből és mesterséges zafírból készült. A csuklópántok és a hálófolyadék-patronok anyaga elsősorban nikkellel edzett réz. A töltényöv, melyen Pókember harminc patront hord magával, rézből és puha bőrből készült. A hálófolyadék 13.6 N/m2 nyomáson tárolódik a patronokban, amelyeket ezüsttel forrasztott bronz sapka zár. A csuklópántok hegyes acéltüskéje szúrja fel ezt a sapkát, mikor a patron az elsütő berendezés mögött a helyére pattan. A kézzel csiszolt tűszelepet egy tenyérbe épített, acél lemezrugú végén elhelyezkedő elsütőgomb hozza működésbe. A gomb helye, és az, hogy a rugó lenyomásához ugyanannyi erő kell, mint 30 kg felemeléséhez, gyakorlatilag kizárja az akaratlan elsütés veszélyét. A turbinát hajtó elem tárolóját préselt gumihártya védi az időjárástól. A turbina és a csőrendszer funkciója az, hogy létrehozza a nyomást, amelyen a hálóanyag folyadékká alakul, és hogy a hálófolyadékot a szövőszemölcsbe továbbítsa, ahol az, hideghúzáson megy keresztül (nyújtási folyamat, hasonló ahhoz, amely a nejlonszál szakítószilárdságát megnégyszerezi). Szintén a turbina nyomja ki a hálófolyadékot a szövőszemölcsből a levegőre, ahol megszilárdul.

A szövőszemölcs nyílása kilövéskor elektrosztatikusan feltölti a háló anyagát. A háló makromolekulái között így létrejövő vonzás magyarázza azt, hogy Pókember bonyolult alakzatokat is tud formálni hálójából. A szövőszemölcs nyílása állítható: három fokozata közül egy szimpla hálófonál, egy a bonyolultabb szövésű, összetett formák, egy pedig nagy átmérőjű hálósugár kilövésére szolgál. A hálófonál szakítószilárdsága 550 N/mm2 keresztirányú terhelésnél (becsült adat). A hálófolyadék-patronokban uralkodó 13.6 N/m2 nyomás teszi lehetővé, hogy bonyolultabb szövésű hálófonalát Pókember kb. 18 méterre tudja ellőni, és ennél jelentősen távolabbra, ha ballisztikus ívet ad a hálótömegnek.

Pók-erő:

Bár Pókember nem olyan erős, mint Hulk, a Lény, Thor, Namor vagy Hercules, de így is könnyedén fel tud emelni közel tíz tonna súlyt. Képes puszta kézzel vasrudakat hajlítani, és némi koncentráció után akár egy vastag betonfalat is szét tud ütni. Harcban nem kíméli ellenfeleit, de arra mindig gondosan ügyel, hogy senkinek se vigyen be halálos csapásokat ökleivel.

Reflexek és fürgeség:

A normális emberi átlagnál körülbelül tizenötször gyorsabbak a reflexei (kellő távolságról ki tud térni a puskagolyó elől). Teste rendkívül hajlékony, inai és kötőszövetei, annak dacára, hogy erősebbekké, szívósabbakká váltak, az átlagemberénél kétszerte ruganyosabbak. Harcmodora, amelyet kialakított magának, ügyességén, erején és egyensúlyérzékén alapszik.

Pókösztön:

Pókember rendelkezik egy szuperérzékkel, az ún. pókösztönnel. Ez a koponya hátsó részében érzett bizsergés figyelmezteti Petert a lehetséges, várható veszélyre. Az érzék pontos természete nem ismert. Feltehetően egyfajta szimultán látnoki reakció a jelenségek széles körére, a lezuhanó virágcseréptől a kilőtt golyón át az elindított ütésig. A veszélyt néhány századmásodperccel megelőző figyelmeztetés elegendő Pókembernek, hogy reflexei segítségével elkerülje a sérülést. A pókösztön akár néhány perces hosszúságú reakciósort is diktálhat Peternek. A veszély mibenlétét nem, nagyságát viszont a bizsergés erősségéből meg tudja állapítani. Harcmodorát nagymértékben befolyásolják a pókösztön által nyújtott előnyök. Pók-nyomkövetőit is a pókösztöne segítségével találja meg.

Pók-nyomkövető:

Pókember nyomkövetőjét az Amazing Spider-Man v.1,#11. számában láthattuk először, amikor Pókember Octopus Dokit követte vele.  Az eredeti szerkezet egy elemmel működő jelerősítő, amelyet Peter saját maga barkácsolt az otthoni kacatokból. Később Pókember továbbfejlesztette a berendezést, és rájött, hogyan tudná még pontosabban pókösztönére hangolni a nyomkövető jelzéseit, így nagy távolságból is követni tudja célpontját. A nyomkövetők, amelyek kis piros pókot formáznak, a töltényövben kaptak helyet.

 

Pók Szignál:

A Pók Szignál első bemutatkozására az Amazing Spider-Man 3. számában került sor, amelyben az Octopus Dokival történő harcot is láthattuk. Ez a különleges jelzés nem más, mint egy apró halogén lámpa által kibocsátott Pókember maszkot kivetítő fényjelenség. A lámpa Pókember derékövén foglal helyet, és leginkább ahhoz a fényhez lehetne hasonlítani, amellyel Gotham rendőrsége riasztja Batmant baj esetén.

Falmászás:

Peter saját teóriája szerint, rendelkezik egy különleges bio-magnatikus képességgel, amely valamilyfajta vonzóerőt fejt ki testének molekulái, és egy másik tárgy között, ezzel lehetővé téve azt, hogy Peter egyszerűen hozzátapadjon az adott dologhoz. Pókember valószínűleg mentálisan tudja befolyásolni a molekulahatárokon lévő atomok közötti vonzást. A felületek közötti vonzóerő befolyásolásának képessége Pókember testére és egy másik felületre korlátozott, és elsősorban kéz- és lábujjainál hat. Felső határa néhány tonna ujjanként. Pókember nem képes használni ezt a képességét vastagabb talpú cipőben, testének közvetlenül érintkeznie kell azzal az anyaggal amihez hozzátapad.

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés

Bejelentkezés

Képregényboltunk

Megnyílt a Kingpin képregénybolt!

1211 Budapest, II. Rákóczi F. út 107-115/C
 

Nyitvatartás:

 • szerdánként 12-19 óráig
 • szombatonként 11-15 óráig
Néhány termékünk postázását nem vállaljuk, ezeket kizárólag boltunkban van lehetőség megvásárolni.

Események

53. Fővárosi Képregénybörze

KMO

2024. 07. 07. 

 

 

 

 

 

Előkészületben

 • Batman 2024/3.
  Megjelenés: 2024. június legvége
  Hihetetlen Pókember 2024/4
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Peter Parker Pókember 19.
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Marvel+ 10.
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Pókember HC: Venom szellemei
  Megjelenés: 2024. július 7.
  B+ 2024/2
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Mega Marvel 15.
  Megjelenés: 2024. július 7. 
  Marvel Legendák 33.
  Megjelenés: 2024. augusztus közepe
  Pókember kötetek 5.
  Megjelenés: 2024.szeptember

Státusz

KÖVETKEZŐ KIADVÁNYUNK ÁLLAPOTA: 

Peter Parker Pókember 19: fordítás alatt
Marvel+ 10: nyomdakész
Hihetetlen Pókember 2024/4: beírás alatt
Marvel Legendák 33: fordítás alatt
Batman 2024/3: fordítás alatt
Pókember kötetek 5: megjelent
Új Marvel Extra 3: megjelent
Lee-Romita Pókember 2: megjelent
Az Új Bosszú Angyalai 6 - fordítás alatt
Lee-Ditko Pókember 2: megjelent
Titkos Birodalom 2: megjelent
Marvel albumok 14: megjelent

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja.