Bejelentkezés

Kosár

 x 

A kosár üres

sokaduma

 

MARVEL KAPITÁNY 26 – PETER DAVID

 

1. OLDAL

A PANEL: Közeli egy TV képernyőről. Egy időjárásjelentést látunk a KCOP-TV-n (látható a jelzése a jobb alsó sarokban.) A bemondó Mikulásnak van öltözve. Ötnapos előrejelzést mutat, ami minden napra ugyanaz: napos, 20 fokos hőmérséklettel.

B PANEL: Távolabbról, hogy láthatóvá váljon egy elektronikai bolt, különböző tévékkel a kirakatban. Egy felirat jelzi a karácsonyi kiárusítást. Egy tábla lóg a bejárati ajtón, rajta felirat, "ZÁRVA. BOLDOG KARÁCSONYT." Egy fickó sétál el előtte. Az ő neve HARRY (nem azért, mert ismerjük; csak a hivatkozás miatt.) Harry a kabátja zsebeiben tartja a kezét. Fiatal fickó, kissé ápolatlan, idegesnek tűnik.

C PANEL: Külső kép, egy zálogház. Az üzlet neve: MELROSE ZÁLOGHÁZ. Harry belép.

D PANEL: Belső kép a zálogházról. Harry odalép a pult mögötti fickóhoz. A pult mögötti fickó testes, zömök, sűrű, borzas fehér szakálla van. Nem tűnik különösen ünnepélyesnek. Az ő neve MANNY.

E PANEL: Harry előhúz néhány órát a zsebeiből.

2. OLDAL

A PANEL: A pultra teszi őket, Manny elé, aki a szeme elé helyez egy ékszerész nagyítót.

B PANEL: Manny az órák fölé hajol, tanulmányozza őket. Harry idegesen várakozik, körbenéz, mintha attól tartana, hogy valaki rajtakapja. Egy dollárjel lebeg Harry feje felett, mutatva, hogy min jár az esze.

C PANEL: Manny visszalöki az órákat Harrynek, unottan. Értéktelenek. A Harry feje felett lebegő kis dollárjel szétreped, frusztrációját és csalódottságát tükrözve.

D PANEL: Aztán Harry duzzadó zsebébe nyúl, kotorászik benne.

E PANEL: Manny elé, a pultra teszi az egyik negabandázst. Arany, fénylik a zálogház sápadt fényében. Manny ránéz, egyik szemöldökét felhúzza.

3. OLDAL

A PANEL: Manny felveszi a negabandázst, közelről tanulmányozza. Nyilvánvalóan érdekli. Soha nem látott ehhez hasonlót.

B PANEL: Az arany legősibb leellenőrzése: Beleharap az alsó végébe.

C PANEL: Kíváncsian néz Harryre, szeretné megtudni, hogy hol szerezte. Egy kérdőjel lebeg a feje felett, kíváncsiságát tükrözve.

D PANEL: Harry megvonja a vállát, széttárja a kezét, "Ne engem kérdezz, öreg, nem t'om" jelentéssel.

E PANEL: És Manny, Harry örömére, elkezdi kiszámolni a pénzt. Adunk Harrynek egy gondolatbuborékot, amelyben egy nő mosolygó arca látható. Az ő neve Deb. A buborékban látjuk őt a vállától felfelé, szélesen széttárt karokkal, nyilvánvalóan őt üdvözli.

4. OLDAL

FŐCÍM OLDAL: Az idős Rick Jones. Ellentétben az egyedi ruhájával, amiben az előző számokban láthattuk, itt átlagos ruha van rajta, ami tiszta rongy. Elnyűtt nadrágot hord, elnyűtt pulóvert, hosszú kabátot. Úgy néz ki mintha napok óta nem fürdött volna. Alapvetően maga alatt van (az ezt megelőző számok történetének köszönhetően.)

Egy járdaszegély mellett fekszik a kanálisban. A kanálisban folyik le a víz. Ő eszméletlen. Mögötte egy bank épülete, rajta a hőmérséklettel egy elektronikus kijelzőn. 16 fok C olvasható le róla.

CÍM: "CSENDES CSODÁK" ALKOTÓK:

5. OLDAL

A PANEL: Közeli Rickről, lassan kinyitja a szemét.

B PANEL: Rick az egyik karjával kinyomja magát, vizenyős szemmel néz az utcára.

C PANEL: Rick egy nagy tócsába néz le. Captain Marvel tükröződik, deréktól felfelé (fontos, hogy lássuk a mellkasi csillag emblémát a ruháján) felfelé néz ránk. Mogorva a tekintete.

D PANEL: Rick mogorván néz vissza.

E PANEL: És most egy láb lép a tócsába, lényegében eltávolítva Marvelt a látótérből.

6. oldal

A PANEL: Egy zsaru az. Gumibotot tart, és azzal mutat egy táblára a lámpaoszlopon, ami azt mutatja, hogy "KOLDULNI TILOS!"

B PANEL: Rick szólásra nyitja a száját.

C PANEL: A zsaru szája elé emeli mutatóujját, azt jelezve, hogy Rick fogja be. Nem érdekli, mit akar mondani Rick.

D PANEL: A lámpaoszlopot használva, aminek nekitámaszkodhat, Rick feltápászkodik, mialatt a zsaru továbbmegy egy várakozó járőrkocsi felé.

E PANEL: A kocsi elgördül. Az látható az előtérben, így láthatjuk az ironikus szavakat az ajtón: SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK. A háttérben Rick támaszkodik a lámpaoszlopnak.

7. oldal

A PANEL: Rick a tükörképét nézi a bolt üvegében, ami különféle időjárásfigyelő eszközöket árul, köztük hőmérőket és légnyomásmérőket. Egy hőmérő lóg a bolt külső falán. 15 fokot mutat. (Megjegyzés: a hőmérők a történet során nem feltűnőek; csak ott vannak. Olyanok, amiket az emberek megnézhetnek, amikor arra járnak.) Marvel Kapitány (újra, felső törzs, így láthatjuk a mellkasán a csillagot) visszanéz rá, és Marvel keresztbe teszi csuklót, jelezve, hogy Rick összecsaphatná a bandázsokat.

B PANEL: Rick lenéz az övére, amelyen a másik bandázs lógott. Az nincs ott.

C PANEL: Rick fejéhez emeli a kezét, zavarodott, emlékezni próbál.

D PANEL: Közeli Rickről. Keze az arca előtt, de az ujjai szétnyílnak, így a szeme közöttük kémlel ki. És mellette egy hullámzó kép, visszatekintést kezdeményezve. Visszaidézi ami történt, és Harry arcát látja.

E PANEL: És most teljes visszatekintő módban vagyunk. A panel lehetne szürkés vagy szépia tónusú, a keretek hullámzóak. Amit látunk most, az Harry... és a kezét nyújtja Rick felé, nyilvánvalóan pénzt próbál kunyerálni tőle. Rick kifordítja a zsebét, jelezve, hogy nincs pénze. A visszatekintés alatt a másik negabandázs az övéről lóg világos bizonyítékként.

F PANEL: Még mindig visszatekintés. Harry előhúz egy kést, Rick döbbenetére.

8. OLDAL

A PANEL: Visszatekintés. Rick elkapja a kést tartó kezet a csuklónál. Öreg, de azért megvan a régi reflexe.

B PANEL: Még a visszatekintés A reflex nem elég. Harry visszalöki Ricket, amitől Rick a lámpaoszlopba veri a fejét, miközben eldől.

C PANEL: Harry letépi a negabandázst Rick övéről.

D PANEL: Harry elfut, a kanálisban hagyva Ricket.

E PANEL: Visszatekintés vége. Rick kétségbeesetten néz Marvel Kapitányra. Marvel, még a kirakatban tükröződik, karjaival "most mi a fenét csináljunk" jelzést mutat.

9. OLDAL

A PANEL: Közeli Rickről, aki a kirakatnak dől, dermedten néz.

B PANEL: Könnyek kezdenek lecsorogni az arcán. Úgy érzi, minden összeomlik körülötte.

Rick újra tükröződve (Marvel már nem látható benne), lecsúszik a járdára, szomorúan zokog, a könnyek már szabadon folynak. A háttérben látjuk a külső hőmérőt, ami már 13-at mutat.

D PANEL: Közeli Rickről, még mindig zokog. Meglát valamit.

E PANEL: A lámpaoszlop mellett... a kés. Harry kése, leesett a Rickkel való dulakodás után. (Olyan formája kell legyen, hogy egyből felismerhetővé váljon, hogy ez az a kés amit Harry használt.)

F PANEL: Rick szeme összeszűkül. A kés tükröződik benne.

10. OLDAL

A PANEL: Rick arca még bekönnyezve, felkapja a leesett kést.

B PANEL: Rick, csukott szemmel a kirakat felé fordul. A kés hegyét a mellkasa felé tartja. Marvel kétségbeesett arca tükröződik a kirakatban.

C PANEL: Drámai panel, Rick velünk szemben. A szívébe készül szúrni a kést. Az élete felvillan előtte. Szeme csukva, fejét hátra dönti. Lebegő fejek képeit látjuk mindenkiről, aki valaha fontos volt neki: Bruce Banner/a Hulk, Amerika Kapitány, Rom, Marlo, Betty Banner, Mennydörgő Ross, az eredeti Mar-Vell Kapitány, a Tini Brigád... bárki, akit ideillőnek találsz.

11. OLDAL

TELJES OLDALON a megrettent Marvel tükröződik az üvegen amint Rick a mellkasába döfi a kést.

A hőmérő azt mutatja, hogy a hőmérséklet leesett 9 fokra.

12. OLDAL

A PANEL: Rick szeme szorosan csukva.

B PANEL: Rick szeme nyitva. Maga előtt tartja a kést. Nincs rajta vér. A penge kissé elhajlott.

C PANEL: Közeli a késről. A "GUMIKÉS" dombornyomásos felirata olvasható a pengén, kicsi kiemelkedő betűkkel, a "DILIBOLT" felirattal a markolaton.

D PANEL: Rick nem hiszi el. A szeme csukva, homlokával nekidől a kirakatnak. Marvel tükröződik, kifejezetten felszabadultnak néz ki.

E PANEL: Rick továbbmegy, rendkívül lehangoltnak tűnik.

13. OLDAL

A PANEL: Rick befordul a sarkon egy másik utcába.

B PANEL: Egy sikátor mellett halad el.

C PANEL: A szeme összeszűkült. Lefelé néz. Egy kérdőjel lebeg a feje felett.

D PANEL: Rick szemszögéből. Kis vérpatak látható a földön, ami a sikátorból ered.

E PANEL: Rick belép a sikátorba.

14. OLDAL

A PANEL: Rick szeme kitágul, amint olyasmit lát meg, ami meghökkenti.

B PANEL: Egy rongyos ruhájú nő van a sikátorban. Ő Deb, Harry gondolatbuborékjából. Egy hűtő dobozának támaszkodik, ami az otthonaként szolgál. Kilenc hónapos terhes. Több is ennél... nyilvánvalóan szülni fog. Anélkül, hogy túlságosan érzékletes lenne, tudatosítani kell, hogy a kis vérfolyó belőle jön. Nincs jó állapotban. A hasát markolja, nyöszörög. És felette az égen egy ragyogó csillag látható, ami pontos mása annak a csillagrobbanásnak, ami Marvel ruháján látható... amely, bizonyos értelemben, ebben a kontextusban emlékeztet a betlehemi csillagra.

C PANEL: Rick a fejét oldalra kapkodja egy többszörösen elmosódott képben, körülnéz. Nincs senki a közelben.

D PANEL: Deb összeszorítja a fogait, érthetően a fájdalomtól, és Rick odafordul felé.

15. OLDAL

A PANEL: Harry kilép a zálogházból, egy köteg pénzt számolgat. Úgy tűnik, nagyon elégedett magával. A távolban látható a csillag.

B PANEL: Harry lelassít, úgy néz ki, elszontyolodott.

C PANEL: Osztott képben, a feje felett egy kép az elméjéből, amin a megöregedett Rick kiütve hever a földön. Lelkiismeretfurdalása van.

D PANEL: Harry lógatja a fejét. Most a kép az elméjéből Deb, az a „szégyelld magad" kifejezés látható rajta, és helytelenítően lengeti az ujját felé. Újra a dollár jel látható a feje felett, ahogy széttörik.

E PANEL: Harry visszafordul a zálogház felé.

16. OLDAL

A PANEL: DEB a földön, a fejét a Rick kabátjából összehajtogatott párna támasztja alá. Egy nadrágszíjra harap a fogaival.

B PANEL: Közeli Rickről, izzad.

C PANEL: Letekintő szög az égből a sikátori jelenetre.

Rick annál a bizonyos pontnál guggol, Deb munkában.

D PANEL: Deb, fürdik az izzadságban, felemeli a fejét, szemei kitágulnak, látni akar. Elveszi a szíjat, amire harapott.

E PANEL: Közelebbi Debről, a szemei még tágabbak, és könnyek csorognak le az arcán. Nyilván valami olyat lát, ami rettenetesen felzaklatja.

17. OLDAL

A PANEL: Az újszülött, a ruhában, keresztben Rick ölében, és felismerjük mind a kifejezésükből és abból, hogy a baba karjai és/vagy lábai csak csüngenek, hogy a gyerek halottnak tűnik.

B PANEL: Deb ökle a szájában, elfojt egy sikolyt. Még több könny.

C PANEL: És Rick, eltökélten elkezdi nyomni a baba mellkasát az egyetlen jó kezével.

D PANEL: Ezt folytatja. A baba nem reagál.

E PANEL: Rick, biztos kézzel lefekteti a gyereket a ruhában a földre.

F PANEL: A csecsemő orrát tartva egyetlen kezével, megdönti a fejét (ujjai teljesen beborítják a gyerek fejét) és elkezd belélegezni egyenesen a csecsemő szájába, szájból szájba lélegeztetve.

18. OLDAL

A PANEL: Rick folytatja a belélegzést a gyerek szájába. A csillag leragyog rájuk.

B PANEL: Közeli Rick arcáról, ahogy folyamatosan próbálja visszahozni a gyereket az életbe. Ebből a szögből látjuk a baba mellkasát. Rick belelélegez. A mellkas megemelkedik.

C PANEL: Ugyanaz a szög. Rick elemeli a száját. A mellkas leereszkedik.

D PANEL: Ugyanaz a szög. Rick szemei kitágulnak, amint a mellkas magától emelkedik.

E PANEL: A sikátor kívülről, Harry közeledik... és Harry megdöbbenten reagál az egyetlen hanghatásra, ami az egész képregényben hallható (ez nem párbeszéd, szóval megengedett), lebeg ki a sikátorból.

Hanghatás: (kicsi, hullámzó) OÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

19. OLDAL

A PANEL: Harry befut a sikátorba, ahol Deb ringatja a gyermeket. Rick a közelben áll.

B PANEL: Harry szemtől szembe kerül Rickkel. Mindketten meglepődnek, hogy látják egymást, nyilvánvaló okból.

C PANEL: Harry Csalódottan átnyújtja a másik negabandázst Ricknek.

D PANEL: Rick, egyetlen kezében tartva a bandázst, nekiérinti a másiknak a csuklóján.

Hanghatás: TINK

E PANEL: A rendőrautó elhalad a sikátor mellett, és a zsaruk reagálnak a belőle kiáramló fényáradatra.

F PANEL: Lefékeznek, kiugranak a kocsiból.

20. OLDAL

A PANEL: A Marvel Kapitányt felfedező zsarukat látjuk, akik a panelen kívülre néznek... és az egyik zsaru felfelé néz, mert hópelyhek kezdenek el hullani.

B PANEL: Most mindhárman meglepetten néznek, mert a hó valóban elkezd esni. Hó... Los Angelesben.

C PANEL: A zsaruk Marvel Kapitányra néznek, aki megvonja a vállát, mialatt a szája elé teszi a mutatóujját, azt jelezve, hogy csendben maradhatnának.

D PANEL: Egy jelenetben, ami valamennyire emlékeztet a karácsonyi ünnepre, benne Harry és Deb guggolnak a baba mellett, aki egy összetákolt bölcsőben nyugszik, mialatt Marvel Kapitány és a két zsaru őket nézik. A csillag ugyanaz mint ami Marvel ruháján van, még fent van az égen.

E PANEL: A rendőrautó egy épület előtt, amin a felirat "BEVERLY HAJLÉKTALANSZÁLLÓ." Marvel Kapitány elszáll felette, integetve Harrynek és Debnek, akiknek a zsaruk segítenek, karjukban a babájuk.

21. OLDAL

A PANEL: Marlo lakásának erkélye. Felfelé néz a hóesésre és látja, amint Marvel Kapitány ereszkedik felé.

B PANEL: Marvel leereszkedik az erkélyre. Mosolyog.

C PANEL: Összecsapja a bandázsait.

D PANEL: És az átalakulás nem úgy történik, ahogy szokott. Marlót hátralökik a Marvel Kapitány körüli energiahatások. Rick idős, lebegő arcképe közel, fejét hátrahajtva ordít.

E PANEL: Egy hirtelen energiakitörés, ami olyan formájú mint a csillag, ami olyan erejű, hogy visszalöki Marlót a lakásába, át egy széken.

22. OLDAL

A PANEL: Közeli Marlóról, ahogy feltápászkodik, elkerekedett szemekkel néz.

B PANEL: Rick a térdén, az erkélyen... és fiatal. A karját visszakapta. Visszatért a fiatalsága. A kezeit nézi döbbenten, és az egyik kezét az arcához emeli, megérinti a most már sima arcbőrét.

C PANEL: Marlo és Rick szenvedélyesen átölelik egymást az erkélyen, amint a kissé különös csillag mögött Marvel Kapitány szellemszerű árnyképe látható az égen, úgy hogy a csillag a mellkasán helyezkedik el... de azért függetlenül tőle... megcsillan a karácsony éjszakai egén, mialatt esik a hó.

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés

Bejelentkezés

Képregényboltunk

Megnyílt a Kingpin képregénybolt!

1211 Budapest, II. Rákóczi F. út 107-115/C
 

Nyitvatartás:

 • szerdánként 12-19 óráig
 • szombatonként 11-15 óráig
Néhány termékünk postázását nem vállaljuk, ezeket kizárólag boltunkban van lehetőség megvásárolni.

Események

53. Fővárosi Képregénybörze

KMO

2024. 07. 07. 

 

 

 

 

 

Előkészületben

 • Batman 2024/3.
  Megjelenés: 2024. június legvége
  Hihetetlen Pókember 2024/4
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Peter Parker Pókember 19.
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Marvel+ 10.
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Pókember HC: Venom szellemei
  Megjelenés: 2024. július 7.
  B+ 2024/2
  Megjelenés: 2024. július 7.
  Mega Marvel 15.
  Megjelenés: 2024. július 7. 
  Marvel Legendák 33.
  Megjelenés: 2024. augusztus közepe
  Pókember kötetek 5.
  Megjelenés: 2024.szeptember

Státusz

KÖVETKEZŐ KIADVÁNYUNK ÁLLAPOTA: 

Peter Parker Pókember 19: fordítás alatt
Marvel+ 10: nyomdakész
Hihetetlen Pókember 2024/4: beírás alatt
Marvel Legendák 33: fordítás alatt
Batman 2024/3: fordítás alatt
Pókember kötetek 5: megjelent
Új Marvel Extra 3: megjelent
Lee-Romita Pókember 2: megjelent
Az Új Bosszú Angyalai 6 - fordítás alatt
Lee-Ditko Pókember 2: megjelent
Titkos Birodalom 2: megjelent
Marvel albumok 14: megjelent

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja.