Bejelentkezés

Kosár

 x 

A kosár üres

Tegnap véget ért a nyereményjátékunk. Rengeteg pályázó volt, több, mint eddig bármikor, de meglehetősen sok helytelen válasz is érkezett. Ráadásul nem azért, mert sokan nem tudták a választ, egyszerűen figyelmetlenül olvasták el a kérdést. Lássuk először a válaszokat.

 

Az 1. kérdésre adott válaszaitokból az derül ki, hogy a legtöbben Hulkot szeretnétek bele az Új Marvel Extrába. Minden téren ő végzett elöl: összesítettem a szavazatokat darabszámra is (feltételezve, hogy nem fontossági sorrendben írtátok a hármat, csak felsorolásszerűen), illetve összesítettem úgy is, hogy a beérkezett javaslatokat fontossági sorrendnek véltem (ez esetben az első helyre tett képregény kapott 3 pontot, a másodikra 2-t, a harmadikra 1 pontot). Mindkét verzióban a Hulk került ki győztesen, méghozzá egészen szép fölénnyel. Valamivel lemaradva mögötte jött Fenegyerek, majd egyből utána holtversenyben Pókember, és az X-Men. A következő egy Deadpool – Bosszú Angyalai - Thor holtverseny lett, majd a Megtorló, Vasember, illetve a Fantasztikus Négyes (a többiek elég kevés pontot gyűjtöttek össze).

Természetesen ennyi mindenki nem fog beleférni a jövő évi Új Marvel Extrába (bár vélhetően nem csak egy fog megjelenni belőle), de igyekszünk akkor ezeket előtérbe helyezni. Ami Pókembert illeti, önálló sztorija szerintem nem jut be most (az előző kötetnél elég sokan írtátok, hogy túl sok volt benne belőle), csak csapatban vesz majd részt a történetekben, de később majdnem biztosan be-beugrik majd ő is időnként. Köszönöm mindenkinek, akik külön sztori ajánlót is írtak hozzá.

A 2. kérdésnél nagyon különböző válaszok érkeztek, és belátom, hogy én is fogalmazhattam volna egyértelműbben. Örök vita, hogy az Új Titkos Háború az most Bosszúangyal-történet, vagy sem, de nem volt egyértelműsítve, hogy például a füzetek beleszámítanak-e, ráadásul az sem, hogy külön-külön kérem-e a három számadatot, vagy egyben. Így hát elfogadtam a Pókember/Bosszúangyal/Egyéb Marvel kérdésre a 8/6/4, 9/6/4, 8/5/5, 9/5/5, 18 és 19 válaszokat is. De még azt is, ha valaki beleszámolta a két Fekete Macska különszámot is a Pókemberekbe.

Ám az egyértelműen ki volt írva, hogy MARVEL képregényeket kérdeztünk, és itt bukott el közel 20 pályázó azzal, hogy minden Kingpin-kiadványt beleszámolt.

A 3. kérdésre köszönöm mindenkinek a javaslatokat. Olyanok érkeztek, mint rajzkiállítás, előadások, hirdetőtábla, ha valaki keres egy képregényt, több cosplay, több póló, beszélgetések, rajztanítás, képregényes halk háttérzene, filmek, számítógépes játékok, élőben rajzolás. Ezek nagy része megtalálható az éves Képregény Fesztiválon is (kiállítás, rajzverseny, élőben rajzolás, számítógépes játékok, filmek, ilyesmik), oda jobban is illik az ilyesmi, mi szeretnénk inkább a börzés, bolhapiacos vonalon maradni. Pólót pedig ha jól tudom, a Trillianon kívül is szoktak még árusítani – de ők rendszeresen. Az előadások ezzel a börzével kezdődnek, remélhetőleg lesz még folytatása is, úgy néz ki, jelmezesek is egyre többen lesznek – ezt bátorítjuk azzal, hogy aki teljes testjelmezben érkezik (valamelyik amerikai képregényalak jelmezében – vagy lehet Asterix-karakter is), annak nem kell belépőt fizetnie. De lesznek jelmezesek már most is, akikről biztosan tudunk: a teljes Star Wars-gárda, Batman, Macskanő, illetve még egy Vampirella is lehetséges. A képregényes halk háttérzene nekem is eszembe jutott már, de nem tudom, mennyire lenne élvezhető, illetve zavaró. A „keresem” tábla pedig kifejezetten jó ötlet (bár táblánk nincs, de a folyosó üvegajtajára cellux ragasztóval feltehettek ilyeneket): ha valaki kifejezetten keres egy képregényt, kiírja egy papírra, mellékelve a mobilszámát. Az eladók megnézegetik a szabadidejükben, és ha nekik épp van eladó abból a képregényből, megcsörgetik és felveszik vele a kapcsolatot.

A 4. kérdésre bőven elég lett volna az a válasz, ami kiderült a megjelent Mutánsvilág 2. kötetéből, hogy elvesztette a képességét. Néhányan megírták, hogy konkrétan a Mutánsvilágban mi volt a szerepe. Természetesen mindkettőt elfogadtuk.

Az 5. kérdésből kiderül, hogy valóban kevesen ismeritek a Gotham City: Ragadozókat, illetve a hetek óta tartó reklámjaimnak hála egyre többen kezditek megismerni őket. A rajzok kivétel nélkül mindenkinek tetszettek, az írást meg higgyétek el nekem, hogy nagyon jó. J A könyvesbolti ára 2990 ft lesz, de a börzén rendkívüli nyitási kedvezménnyel, 2000 forintért lehet majd megvásárolni tőlünk. Ráadásul adunk hozzá ajándékba egyet a Kingpin-füzetek közül (Pókfej, Piramisfej, 11 történet), amely a helyszínen választható lesz.

Ha pedig nem hisz nekem valaki, hogy milyen jó, az Olvasószobában lesz belőle néhány olvasási példány, nyugodtan el lehet előtte olvasni.

Most pedig lássuk a nyerteseket.

Polgárháború 2 képregényt nyert: Farkas Ádám

Polgárháború 1 képregényt nyert: Tompa László

Gotham City: Ragadozók képregényt nyert: Szikora Szandra

Börze belépőt nyert: Tompa Péter

Pókember fém tolltartót nyert: Lehel Mátyás

Pókember CD-t nyert: Lénárd László

Ezüst Utazó fémborítós noteszt nyert: Tarhonyi Kera

Eredeti amerikai Pókember képregényt nyertek: Schützenhofer Dénes, Horváth Benedek, Fodor Péter, Szabó András, Dovecz András, Hajdú Ágoston, Gáspár Attila, Kovács Milán

Képregényes DVD-t nyertek: Földi Zsombor, Lakos Miklós, Skiba Károly, Dobsa Lajos, Gaál Máté, Gábor Bence, Macsicza Márk, György Emese, Pekárik Dávid, Petren Gábor, Ruska Márton, Erhardt Domonkos, Mohácsi Tamás, Tóth Katalin, Mánfai Gergő

Köszönjük mindenkinek a játékot, a nyereményeket október 16-án, az őszi Képregénybörzén személyesen adjuk át, személyi igazolvány felmutatása ellenében (keressétek a Kingpin kiadót).

Hozzászólások   

+1 #1 GeorgKomor 2011-10-04 08:39
Húú de jó, nyertem! :D Nagyon örülök neki, köszönöm! Kíváncsi vagyok a börzére, mert ez lesz az első, ugyanis Pécsről megyek fel. :)
#2 toby 2011-10-04 15:10
De jó! Köszönöm! :)

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges!

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés

Bejelentkezés

Képregényboltunk

Megnyílt a Kingpin képregénybolt!

1211 Budapest, II. Rákóczi F. út 107-115/C
 

Nyitvatartás:

 • szerdánként 12-19 óráig
 • szombatonként 11-15 óráig
Néhány termékünk postázását nem vállaljuk, ezeket kizárólag boltunkban van lehetőség megvásárolni.

Események

53. Fővárosi Képregénybörze

KMO

2024. 07. 07. 

 

 

 

 

 

Előkészületben

 • Batman 2024/4.
  Megjelenés: 2024. augusztus közepe
  Hihetetlen Pókember 2024/4 ksz
  hp2024 4 00
  Megjelenés: 2024. augusztus eleje
  Peter Parker Pókember 20.
  ppp20 00
  Megjelenés: 2024. szeptember
  Marvel+ 1011
  Megjelenés: 2024. szeptember
  Marvel Legendák 33.
  Megjelenés: 2024. augusztus közepe
  Pókember kötetek 6.
  Megjelenés: 2024.szeptember

Státusz

KÖVETKEZŐ KIADVÁNYUNK ÁLLAPOTA: 

Peter Parker Pókember 20: fordítás alatt
Marvel+ 11: beírás alatt
Hihetetlen Pókember 2024/4 ksz: nyomdakész
Marvel Legendák 33: fordítás alatt
Batman 2024/4: fordítás alatt
Az Új Bosszú Angyalai 6 - fordítás alatt
Lee-Ditko Pókember 2: megjelent
Marvel albumok 15: fordítás alatt
Pókember: Venom szellemei: megjelent

 

 

 

 

 

 

 

 

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja.