Bejelentkezés

Kosár

 x 

A kosár üres

Dr. Strange az őrület multiverzumában - spoilermentesen

Megnyílt a multiverzum. Bár már megnyílt a legutóbbi Pókemberrel is, de eredetileg ez a film előbb lett volna bemutatva. A multiverzum lehetetlenül sok új lehetőséget teremt – például be lehet hozni vele olyan képregényeket is, amik csak nemrég óta vannak a Disney tulajdonában, mint az X-Men vagy a Fantasztikus Négyes – de ugyanakkor voltaképpen súlytalanná is teszi az eseményeket, hisz így bármi megtörténhet következmények nélkül.
Az új hagyományokhoz híven, ez a Marvel film sem kizárólag egy hőssel fut, hanem a címszereplő mellett végig jelen van a Skarlát Boszorkány is, illetve jelentkezik egy új szereplő, America Chavez is.
A legutóbbi Dr. Strange-film óta eltelt két Avengers-film is, illetve Thanos csettintése miatt öt év kiesett Stephen életéből, így távollétében Wong vette át a fő teendőit. Ami pedig Wandát illeti, erősen ajánlott végignézni a 9 rész Wanda/Víziót előtte – de minimum egy leírást elolvasni arról, hogy mi történt benne.

A filmet Sam Raimi rendezte, ami meg is látszik a hangulatán, hisz jóval horrorosabbra van véve, mint eddig bármelyik Marvel-film (de azért a horrortól igen messze áll, ám nem véletlen a 16-os besorolás), és természetesen emiatt nem hiányozhat a szereplőgárdából Ash sem, aki minden Raimi-filmben szerepet kap (ugye az első Pókember-filmben ő nevezte el Pókembert, mint speaker a pankrációnál, a másodikban pedig konkrétan legyőzte Pókembert, amikor nem engedte be Mary Jane színházi előadására, amikor elkésett. Raimi mondta is annak idején, hogy kis, de jelentős szerepeket adott neki). Merész lépés volt hagyni, hogy egy rendező a saját képére formáljon egy Marvel-filmet, hisz egyszer ez már igen félresikerült – gondoljunk csak az első Hulk filmre Ang Lee rendezésében, ami Ang Lee-filmnek rendben volt, de a Hulkhoz csekély köze volt. Ez itt most sokkal jobban bevált. A szereplők is jók benne: a címszereplő ugyanolyan jó, mint eddig, Wandának pedig ez mondhatni jutalomjáték. Érdekesek a cameoszerepek is a multiverzumból, de annyira már nem elementáris erejűek, mint a Pókember 3-ban voltak az ottaniak.

A filmben jók a szereplők, érthető a motiváció, klassz a főellenség, hibátlanok a trükkök, de talán ha kicsit rövidebb lett volna, az dobott volna rajta még valamit. Sajnos néhol egy-egy pillanatra átmegy blődbe is, és én a magam részéről nem vagyok oda a varázslásért, mert túl könnyű vele bármit megmagyarázni, de nyilván ez legyen az én bajom. A film ettől még teljesen jó, ha nem is kiváló, de mindenképpen érdemes egy mozis megtekintésre. A vége erősen felvezeti a folytatást, megmutatja, mit várhatunk kedvenc mágusunktól ezután.

A vége után két pluszjelenet várható, a második csak a legvégén, ami egy poén, és nincs köze a képregényhez, szóval, ha már nem bírod visszatartani, amit kell, nem maradsz le semmiről. 

A hozzászóláshoz regisztráció szükséges!

Kosár

 x 

A kosár üres

Keresés

Bejelentkezés

Képregényboltunk

Megnyílt a Kingpin képregénybolt!

1211 Budapest, II. Rákóczi F. út 107-115/C
 

Nyitvatartás:

 • szerdánként 12-19 óráig
 • szombatonként 11-15 óráig
Néhány termékünk postázását nem vállaljuk, ezeket kizárólag boltunkban van lehetőség megvásárolni.

Események

48. Fővárosi Képregénybörze

2022. 10. 09. 

KMO

 

 

 

Előkészületben

 • Hihetetlen Pókember 2022/5
  Megjelenés: 2022. október

 • Marvel+ 2022/5: Fenegyerek
 • m2022 5 00
 • Megjelenés: 2022. október
 • PPP 2022. 
 • ppp2022 00
 • Megjelenés: 2022. október 9. 
 • Az Új Bosszú Angyalai 3.
 • uba3 00
  Megjelenés: október 9. 
  DC Univerzum 3.
 • 2022. november
  Marvel Legendák 22: Venom
  Megjelenés: 2022. október
 • Prédikátor 14.
 • pr14 00
 • Megjelenés: 2022. október
  Batman 2022/4.
  Megjelenés: 2022. december

Megjelent

 

Tudnivalók

Státusz

KÖVETKEZŐ KIADVÁNYUNK ÁLLAPOTA: 

Peter Parker Pókember 10: megjelent

Peter Parker Pókember 2022: beírás alatt

Batman 2022/3: megjelent

Marvel+ 2022/5: nyomdában

Hihetetlen Pókember 2022/5 : nyomdában

Marvel Legendák 22: nyomdában

Prédikátor 14: fordítás alatt

Marvel albumok Extra:megjelent

DC Univerzum 3: beírás alatt

 

 

 

 

 

 

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja.